Voorbeschouwing Almeerse amateurvoetballers.

Zaterdag en zondag staan er weer aardige wedstrijden gepland voor de Almeerse amateurvoetballers. 

Tweedeklasser en koploper in 2A ASC Waterwijk moet zijn koppositie in deze afdeling zien te handhaven als sv Zandvoort op bezoek komt. De heenwedstrijd werd een nipte 0-1 overwinning voor de Almeerders. Zandvoort blijkt een onberekenbare ploeg dus de mannen van Ben Vis zijn gewaarschuwd.

Stadgenoot FC Almere doet het een stuk minder in deze klasse en bivakkeert al een poosje op de onderste plek. Of daar zaterdag verandering in komt zal blijken als men in een uitwedstrijd het Amstelveense AMVJ ontmoet. In Almere werd het eerder 3-3 nadat Almere vlak voor tijd nog met 3-2 voor stond. Dat het weer een lastige wedstrijd gaat worden voor FC Almere staat wel vast.

Pootje lichten.

In de derde klasse B krijgt SC Buitenboys bezoek van ook een Amstelveense ploeg, Amstelveen Heemraad zal proberen de koploper pootje te lichten en gezien de laatste wedstrijden van de Almeerders kan dat zomaar gebeuren. Met 8 punten voorsprong op nummer 2 EVC is Buitenboys nog steeds de trotse koploper.

In de 3e klasse A van het vrouwenvoetbal krijgt Waterwijk te maken met Purmersteijn. In deze afdeling zijn Waterwijk en WVHEDW de koploper met 28 punten uit 11 duels. Zaak dus voor de Almere-vrouwen om de punten in eigen huis te houden.

Hogerop.

Het zondagteam van Waterwijk krijgt bezoek van VVA/Spartaan. Trainer Geruillo Koenders wil met zijn ploeg hoog eindigen en dan is winst zeker belangrijk. Waterwijk staat maar 4 punten voor op hekkensluiter Geinburgia en 10 punten achter op VVA. Hopelijk blijven de punten in Almere.

Later meer over deze duels!.

Geschreven door