Veertig middensegment huurwoningen in Almere Poort erbij

Aan het Zomerspelenplein, naast het station in Almere Poort hebben huurders de sleutels van hun nieuwe appartement ontvangen.

De woningen zijn gebouwd in opdracht van de Alliantie. Thies en Maja uit het Gooi trekken ook in hun nieuwe appartement. “Dit appartement is groter en luxer dan ons vorige”, zegt Thies. Maja studeert in Almere, dus de locatie is voor ons perfect.” 

De veertig appartementen in gebouw Zandpoort , verdeeld over vijf woonlagen, hebben een woonoppervlak variërend tussen de 65 en 90 vierkante meter met balkon en de keuken is voorzien van inbouwapparatuur. De appartementen hebben een middensegment huur van circa 905 euro, waar grote behoefte aan is. Kandidaten die samen te veel verdienen voor een sociale huurwoning of geen inschrijfduur hebben opgebouwd, kunnen in dit middensegment terecht. “Het is dan ook een mooie mix van bewoners geworden uit alle leeftijdscategorieën.


De ligging naast het station van Almere Poort zorgt voor een goede bereikbaarheid met het Openbaar Vervoer. Aan de andere kant van het station komt Olympiakwartier Oost. Een wijk met woningen, voorzieningen en een winkelcentrum. Architect van dit project is Zeinstra Verbeek Architecten, de aannemer is Dura Vermeer Bouw Hengelo.

Foto aangeleverd

Geschreven door