Aanranders in trein zijn asielzoekers

De mannen die in Almere zijn opgepakt nadat een slapende 19-jarige vrouw in de trein vanuit Lelystad was aangerand, zijn asielzoekers die verblijven in Hardenberg. Dat bevestigt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers.

De drie mannen zijn door de politie dinsdag aangehouden toen de trein in Almere aankwam. De 19-jarige vrouw werd dinsdagavond om 23.15 uur op het traject Lelystad – Almere door een man betast terwijl ze sliep. De aanranding werd gezien door een andere reiziger die ingreep. De reiziger die alarm sloeg, 112 belde en de conducteur alarmeerde, werd later bedreigd door de mannen.

Aanvankelijk meldde de politie dat de verdachten uit Brabant kwamen. De berustte op een misverstand omdat de drie eerder in Budel asiel aanvroegen.

Geschreven door