Bob Friedlander, oud persfotograaf van Almere, is boos

De Almeerse fotograaf Bob Friedländer is woest dat de gemeente zijn ‘straatnaambord’ heeft verwijderd.

Volgens de fotograaf gebeurde dat dinsdag zonder hem op de hoogte te stellen. Het Almeerse kunstenaarscollectief Kamp Seedorf toverde in maart de Achterwerf in Almere Haven om tot de Bob Friedländeravenue.

De gemeente had eerder deze week al een poging om het bord te verwijderen, maar dat lukte niet. “Ze kregen het niet los. Dus ze zijn halsoverkop weer weggegaan en ze zeiden dat ik het bordje ook niet mocht hebben als het eraf zou gaan”, reageerde de fotograaf toen.

Het bord hing op een elektriciteitshuisje en was een cadeau voor zijn tachtigste verjaardag. Het kunstenaarscollectief heeft volgens de fotograaf aangegeven dat ze na de verwijdering wellicht een nieuw bordje zullen plaatsen. De gemeente is simpelweg de weg kwijt dat ze dit de oud pers fotograaf niet gunnen. Deze man heeft zoveel voor de stad gedaan, dag en nacht stond hij op was op de plekken om het nieuws te verslaan. Als de gemeente wat te melden had wisten ze hem te bereiken en was hij er. Ze hadden eerder aangegeven dat ze nog niet weg hoefden. Dit heeft Bob niet verdiend.

Foto Friedlander

Geschreven door