Handhaven zonder bon

Zoals je misschien hebt gezien, rijdt er al een tijdje een scanauto door Almere. De scanauto controleert of je betaald hebt voor de parkeerplek waar jouw auto staat. Als blijkt dat er niet is betaald voor het parkeren van jouw auto, krijg je een naheffing.

Om je hiervan op de hoogte te stellen, laat de handhaver nu nog een bon achter op jouw auto. Vanaf 1 juli 2022 gaat dit veranderen; je krijgt dan geen bon meer op de auto. Wel zijn de handhavers ook dan fysiek in het gebied met betaald parkeren voor eventuele vragen.

Dit houdt in dat je vanaf 1 juli 2022 geen bon meer ontvangt wanneer je geen of onvoldoende parkeergeld hebt betaald. In plaats daarvan krijgt je binnen twee weken een naheffingsaanslag van de afdeling Belastingen thuisgestuurd. Mocht je het niet eens zijn met deze naheffing, dan kun je hiertegen bezwaar maken. Op de aanslag staat hoe je dat kunt doen.

Geschreven door