Werkzaamheden betaalautomaten en parkeerzone borden afgerond

De nieuwe betaalautomaten zijn geplaatst, de blauwe belijning is weg en de bebording is aangepast in de nieuwe betaald parkeer gebieden (de schilwijken/oude blauwe zonegebieden).

Het is mogelijk te betalen via de parkeerapp of parkeerautomaat. Meldt altijd je kenteken aan, ook om het eerste uur gratis te parkeren. Vanaf vrijdag 21 januari wordt er gestart met handhaving, er zal eerst gewaarschuwd worden. De locaties van de automaten vind je op de pagina: https://parkeren.almere.nl/parkeren-in-almere-gaat-veranderen

Er zijn veel minder automaten dan normaal geplaatst, de bedoeling is dat als je een woonwijk waar betaald parkeren is je daar even een melding maakt in de parkeerzuilen of de app. Vergeet je het, moet je terug als je niet over de parkeerapp beschikt.

Op verschillende plekken in het centrum zijn niet veel gebruikte aanmeldzuilen verwijderd en naar de nieuwe gebieden verplaatst.

De gemeente heeft het er niet makkelijk op gemaakt. Tot een jaar geleden hadden we twee zones in de stad 36010 en 036020. Nu zijn er buiten de drie parkeer terreinen allemaal diverse zones bijgekomen. Het maakt het er allemaal niet makkelijker op. De controles worden sinds enige weken gedaan via scan voertuigen

Overzicht zones in Almere Stad

Geschreven door