Hockeyteam Buitenhout HMC naar Nederlandse kampioenschap trimhockey

Het MixedTrim team van hockeyvereniging Buitenhout MHC uit Almere mag zaterdag a.s. spelen op het Nederlandse Kampioenschap Trimhockey. Het team plaatste zich afgelopen vrijdag tijdens de play-offs in de finale, na een spannende wedstrijd tegen Kampong.

Het team zal zaterdag a.s. afreizen naar complex van HC Oranje-Rood in Eindhoven om samen met 15 andere teams te strijden om de titel Nederlands Kampioen Trimhockey. Ruim 50 supporters zullen meereizen met het team om hen te steunen in de wedstrijden die gespeeld moeten worden op de jacht naar het landskampioenschap.

Voor het Almeerse team is de deelname aan het NK een kers op de taart, aldus coach Ruud Vorstermans: “We zijn een relatief nieuw in deze competitie, dit is pas het tweede seizoen dat we meedoen aan de TrimMix competitie in de hoogste klasse. Ondanks Corona zijn we het afgelopen seizoen enorm gegroeid als team en dan is het natuurlijk fantastisch dat je als enige team uit Flevoland mag deelnemen aan het NK!”

Naast het TrimMix team heeft Buitenhout bij de senioren ook een Heren-team, 3 Dames-teams, enkele Sevens-hockey-teams en een Parahockey-team. De club is snelgroeiend en richt zich met name op de breedtesport. Naast alle hockeyactiviteiten is het sociale aspect ook erg belangrijk voor de familiaire hockeyclub in Almere-Buiten.

Meer informatie over Buitenhout MHC: www.buitenhoutmhc.nl

Geschreven door