Oude brandweerkazerne Markerkant gaat dienst doen als opvang voor azielzoekers

Sinds enige tijd staat de brandweerkazerne leeg sinds de ingebruikname van de nieuwe in Poort

De oude brandweerkazerne staat op bedrijventerrein Markerkant in Stad vanaf woensdag worden de eerste asielzoekers uit Ter Apel opgevangen. Het gaat in eerste instantie om ongeveer 90, dit zal de komende tijd mogelijk oplopen naar de maximaal 225 gevraagde crisisnoodopvang plekken. Ze blijven in de oude kazerne maximaal drie maanden.

De crisisnoodopvang is nodig, omdat het Groningse aanmeldcentrum in Ter Apel overvol zit. Ondernemers in de buurt krijgen binnenkort een brief over het besluit. Begin deze maand werd al duidelijk dat maximaal 91 asielzoekers terecht in het FNV horeca kantoorpand aan de Louis Armstrongweg in de Muziekwijk dat al enige tijd leeg stond. Die opvangplek is eind deze maand niet meer beschikbaar.

Geschreven door