Werkzaamheden riolering Haagbeukweg-Parkwijklaan

Vanaf dinsdag 7 juni werkzaamheden aan het riool in de Parkwijklaan en de Haagbeukweg om de afwatering te verbeteren. De werkzaamheden hebben impact op het verkeer, daarom zijn er lokale en grote omleidingen.

Planning

Van dinsdag 7 juni tot en met donderdag 30 juni 2022 vervangt de gemeente de riolering in de Parkwijklaan tussen de Amberboomstraat en de Watercipresstraat en de riolering in de Haagbeukweg tussen de Parkwijklaan en Haagbeukweg nummer 91. Daardoor is ook de kruising Haagbeukweg-Parkwijklaan afgesloten voor verkeer.

Omdat de Parkwijklaan een belangrijke ontsluitingsweg is voor de hele wijk, gaat de kruising Parkwijklaan-Haagbeukweg vanaf woensdag 22 juni weer open. De Haagbeukweg blijft tot donderdag 30 juni afgesloten.

Omleidingen

Het doorgaande verkeer wordt omgeleid via de Veluwedreef. Voor het bestemmingsverkeer is er ter plaatse een omleidingsroute. Fietsers worden omgeleid via het Spoorbaanpad. Je kunt in deze periode niet parkeren op dit deel van de Parkwijklaan.

Voor bewoners 

Even zo min mogelijk water gebruiken

Iedere dag vervangt men in de afgesloten straten een deel van de riolering. Je krijgt de dag voordat ze aan het werk gaan voor je woning een brief met het verzoek de volgende dag tussen 7.00 en 16.00 uur zo min mogelijk water te gebruiken (bijvoorbeeld de vaatwasser, wasmachine, douche) in verband met de waterafvoer naar het riool.  

Tijdelijk elders parkeren

De parkeerplaatsen voor je woning kun je tijdelijk niet gebruiken. Vooraankondigingsborden geven aan welke parkeerplaatsen buiten gebruik gaan. Wil je jouw auto op tijd wegzetten, zodat de aannemer aan het werk kan.

Afvalcontainers

De ondergrondse containers voor glas en papier zijn afgesloten. De afvalcontainers kunnen op de afgesproken plaatsen aan het begin/eind van de Haagbeukweg gezet worden. Kijk voor de locatie in de Almere Afval-app via almere.nl/afvalkalender.

Foto ter ilustratie

Geschreven door