Kamervragen over drukte bij Voedselbank Almere

Tweede Kamerlid Hülya Kat van D66 wil dat voedselbanken ook hulp kunnen geven aan mensen die boven de armoedegrens leven. Het Kamerlid vraagt aan minister Schouten, minister voor Armoedebeleid of zij ervoor wil zorgen dat ook die groep hulp kunnen krijgen.

Kat heeft de minister dinsdag vragen gesteld na een noodkreet van de Voedselbank Almere. Vorige maand signaleerde de voedselbank in Haven lange rijen voor de winkel. Veel gezinnen die boven de armoedegrens leven, kunnen momenteel toch amper rondkomen.

Op Facebook klaagde een wachtende bij de Steiger dat ook veel vluchtelingen uit Oekraïne een beroep doen op de voedselbank. Mede daardoor ontstaan lange wachttijden.

Hülya Kat vraagt de minister welke ondersteuning zij kan geven aan plaatselijke organisaties om de gegroeide hulpvraag op te vangen. Ook wil ze weten in hoeverre gemeentes moeite hebben om geld vrij te maken voor lokale armoederegelingen vanwege de toegenomen druk op deze voorzieningen?

Geschreven door