Nachtafsluiting Audioweg

In de nacht van 20 op 21 juli 2022 werkt de provincie Flevoland aan de kruising op de Audioweg in Almere. De weg is daarom dicht van 20.00 tot 6.00 uur, verkeer wordt omgeleid.

De Audioweg wordt aangesloten op de Hogering. Tijdens de nachtelijke werkzaamheden wordt de weg voorbereid op de nieuwe situatie. In de toekomst kan verkeer op dit kruispunt behalve links- en rechtsaf ook rechtdoor rijden. Daarvoor zijn op het hele kruispunt nieuwe verkeerslichten nodig, met andere instellingen. Verder komt er andere markering op de weg. In deze nacht worden ook nieuwe verkeersborden geplaatst.

Bereikbaarheid

Het Bastion Hotel en het tankstation op de Gooisekant blijven bereikbaar tijdens het werk. Verkeer vanaf de A6 in de richting Literatuurwijk en Gooisekant kan rijden via afrit 3 Almere – Stedenwijk. Verkeer vanaf Almere Poort naar Literatuurwijk kan rijden via de A6. Omleidingsroutes staan aangegeven.

Verbreding van de Hogering

De provincie werkt sinds 2020 aan de verbreding van de Hogering tussen de A6 en de Contrabasweg. Bij de Herman Gorterweg en de Hollandsedreef rijdt het verkeer straks door een tunnelbak onder de kruisingen door. Ook komt er een derde rijstrook in beide richtingen. Met deze aanpassingen kan het verkeer de komende jaren weer vlot én veilig doorrijden.

Op de hoogte blijven met de BouwApp

Via de BouwApp blijven bewoners en weggebruikers op de hoogte van de werkzaamheden. In de app plaatst het projectteam wekelijkse updates. Ook kan iedereen via de app makkelijk contact leggen met het projectteam. De app is gratis te downloaden via de App Store of de Google Play Store, door ‘Hogering Almere’ in te typen in de zoekbalk.

Geschreven door