Vervoer lachgas, weet waar je mee bezig bent!

Steeds vaker krijgt de politie meldingen van overlast door lachgas. Tijdens deze controles treffen zij vaak meerdere cilinders aan met N2o oftewel “Distikstofoxide” gas, dit is in de volksmond; lachgas.

Het vervoer van lachgas is gebonden aan regels. Tot en met 2kg aan lachgas mag je vergunningsvrij vervoeren mits je aan voorwaarden voldoet. Een van deze voorwaarden is bijvoorbeeld dat de flessen vast moeten liggen. Vervoer je meer dan 2kg? Dan moet je aan strenge regels van het ADR voldoen.

De boetes hiervoor kunnen in sommige gevallen beginnen vanaf 1600 euro per overtreding!

Stel je voor wat er gebeurt als je een aanrijding krijgt waarbij de gascilinders door de auto vliegen. Dit levert niet alleen levensgevaar op voor jou maar ook voor omstanders!

Treffen zij rijdend meer dan 2kg aan lachgas aan en voldoe je niet aan de voorwaarden dan is een proces-verbaal onvermijdelijk! De hoogte van het bedrag zal worden bepaald door de officier van justitie.

Een gewaarschuwd mens…

Foto Politie Almere – Amsterdam

Geschreven door