Aanbod koopwoningen voor modale eenverdiener in Flevoland opgedroogd.

Voor een alleenstaande woningzoeker met een inkomen tot €38.000 is nog maar 0,1% van het aanbod aan koopwoningen in Flevoland betaalbaar. Dat blijkt uit onderzoek van De Hypotheker. Een modale eenverdiener kan volgens de hypotheekverstrekker momenteel €171.000 hypotheek krijgen. Van alle provincies is het koopaanbod in Flevoland en Noord-Brabant voor deze groep het schaarst. Alleen in Amsterdam en Utrecht is situatie slechter.

Voor tweeverdieners met een gezamenlijk inkomen van €65.0000 is de situatie in Flevoland wat gunstiger, zij kunnen momenteel tot €302.000 hypotheek verkrijgen. Maar ook het koopaanbod dat bereikbaar is voor deze groep holt in de provincie hard achteruit. Konden zij vorig jaar nog 48,8% van het totale aanbod financieren nu nog maar 20,2%, meer dan een halvering dus. Het belang van betaalbare nieuwbouw neemt door deze ontwikkeling sterk toe maar de prijzen voor nieuwbouw liggen hoger dan voor bestaande woningen. Nieuwbouw is voor Jan Modaal alleen niet weggelegd en samenwonend met Fatima of Darryl momenteel maar een beperkt realiseerbare droom.

https://www.hypotheker.nl/actueel/nieuwsberichten/2022/woningaanbod-voor-modale-inkomens-2022/?_gl=117orkjg_up*MQ..&gclid=CjwKCAjwo_KXBhAaEiwA2RZ8hLD1B_yis5FjvH-YSuVURHp8KZ0WcyqrBKSLhE1kyDvsI_ho95jtEhoCb5IQAvD_BwE

.

Geschreven door