Bouw mee aan de vuurtoren en kom op gesprek!

Eind 2021 bouwde kunstenaar Eva Schippers, a.k.a. She-Man, in tien dagen tijd het commandocentrum van een vuurtoren. Tijdens een project van de Culturele Stelling van Amsterdam, het KunstCorso (april 2022), reed de vuurtoren samen met twaalf andere kunstinstallaties op platte karren door de binnenstad van Amsterdam.

Het was een protest tegen gentrificatie en een oproep voor meer vrije ruimte voor kunstenaars in Nederland. Tijdens de bouw van dit commandocentrum heeft Eva contact gezocht met StrandLAB Almere om dit project te continueren tijdens een bouw- en performanceperiode op het Almeerderstrand. 

Afbouw vuurtoren bij StrandLAB

In augustus en september verblijft Eva in het atelier van StrandLAB. Op het Almeerderstrand zal ze in tien dagen tijd onder het commandocentrum (3,5 meter) een toren met trap bouwen van 3 meter hoog. Daarna kun je langskomen voor een gesprek op hoogte.

Help mee en doneer materiaal!

Maar eerst heeft Eva jouw hulp nodig. Heb je iets wat goed zou passen in een vuurtoren (alles kan iets worden), bijvoorbeeld kasten, bouwafval, oud speelgoed, huishoudelijke spullen, tweedehandslampen of spiegels?

Neem dan contact op en Eva komt langs! De ophaaldagen zijn op 22 en 23 augustus. 

Eva Schippers: schipperseva@gmail.com tel: 06 45 72 64 28
http://www.evaschippers.nl/evabuildsalighthouse/donatematerial.html

Kom langs voor een gesprek op hoogte

In september ben je welkom om de voltooide vuurtoren te bezoeken en onderdeel te worden van het werk tijdens een performatieve trip (één persoon per keer). In de vuurtoren, samengesteld uit kasten, bouwafval, huishoudelijke spullen, tweedehandslampen en badkamerspiegels, houden twee mensen tijdens het gesprek de lamp in beweging.

De trip duurt 25 minuten. Het is een performatief gesprek met de kunstenaar over kunst, noodsituaties, persoonlijke ervaringen, de toekomst, uitkijkend over het water met het geruis van het meer in je oren. 

Neem contact op met Eva om een trip te boeken!

Beschikbare data zijn: 8, 9, 10, 11, 13, 14, 15, 16  september.
http://www.evaschippers.nl/evabuildsalighthouse/reserveatalk.html

Over Eva Schippers

Performancekunstenaar Schippers is afgestudeerd aan de Academie Minerva en Dutch Art Institute.
Sinds 2020 bouwt Eva al haar installaties met gedoneerd materiaal. Ze deed dit voor het eerste met een ruimteschip in de Vondelbunker (Vondelpark, Amsterdam). Volgens haar creëert het bouwen met gevonden en gedoneerd materiaal sociale betrokkenheid en prikkelt het de fantasie. Zo betrekt z

Geschreven door