Therapeut Oostvaarderskliniek dwong patiënt tot seks

Een therapeut die verbonden was aan de Oostvaarderskliniek in Almere Buiten is ontslagen nadat hij een patiënte gedwongen had tot het verrichten van seksuele handelingen. Volgens een woordvoerder van de TBS-kliniek vond het ‘grensoverschrijdend gedrag’ begin dit jaar plaats.

“Afgelopen april komt tijdens een gesprek met betrokken patiënt aan het licht dat er mogelijk sprake is geweest van seksueel grensoverschrijdend gedrag van een medewerker jegens betrokkene. Het ging om een ernstige beschuldiging, die we direct serieus hebben opgepakt en goed hebben onderzocht”, aldus de woordvoerder die aangeeft dat er een onderzoek is opgestart door Bureau Integriteit, van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Ook startte het Openbaar Ministerie een separaat onderzoek. De man werd op non-actief gezet en later ontslagen.

Voor het hele artikel klik hier

Geschreven door