Veel minder busvervoer door stakingen

Door landelijke stakingen van de FNV rijden er veel minder bussen in Almere. Zij willen een betere CAO. Vakbond CNV heeft zich niet achter de stakingsactie geschaard. Chauffeurs die lid zijn van het CNV rijden zullen mogelijk dinsdag wel rijden

Door de staking kunnen er volgens de FNV de hele dag bussen uitvallen. Het gaat om alle lijnen in Flevoland, zowel de stadsbussen in Lelystad en Almere, als de regionale buslijnen. De chauffeurs hopen met de staking op een betere CAO met hogere lonen en een minder hoge werkdruk.

Er wordt dinsdag ook gestaakt door het NS-personeel onder meer in de regio Noord waardoor het treinverkeer van en naar het noorden wordt getroffen. Door de schade van de stroomstoring van afgelopen vrijdag rijden er toch al geen treinen tussen Lelystad en Dronten.

Geschreven door