Datacenter Almere failliet

Datacenter Almere is failliet verklaard door de rechtbank Midden-Nederland. Het faillissement is door het bedrijf zelf aangevraagd. Ook de dochterondernemingen ICT Campus Almere en NL Datastore vallen onder het faillissement.

Datacenter Almere was verantwoordelijk voor beheer en dataopslag middelgrote ondernemers in Almere.

Om eigen werknemers op te kunnen leiden, heeft het bedrijf in 2019 de ICT Campus opgezet. Vanaf 2021 konden studenten van ROC Flevoland ook een opleiding tot data-engineer volgen aan de campus. Die opleidingen zijn per direct gestopt.

De rechtbank heeft een curator aangesteld mr. K.C.S. Meekes, verbonden aan De Advocaten van Van Riet B.V. Die zal zorgdragen voor de afwikkeling van het faillissement. De eigenaar van het bedrijf heeft in samenspraak met de curator aangegeven nog niet te reageren op vragen meld Omroep Flevoland. Ook wij hebben geen nadere informatie gekregen.

Geschreven door