De Schoor deelt tampons en maandverband uit

De buurtcentra van welzijnsorganisatie De Schoor starten op 24 oktober met uitdelen van gratis menstruatieproducten.

De Schoor is samenwerking aangegaan met het Armoedefonds die de producten verstrekt om in Almere meisjes  en vrouwen met een krappe beurs te helpen. In Nederland heeft 1 op de 10 jonge meiden en vrouwen niet altijd geld voor maandverband of tampons.

“Hygiëne moet geen luxe zijn, maar voor iedereen mogelijk”, zegt Irene Verspeek van het Armoedefonds. Via de uitgiftepunten worden maandverband en tampons, maar ook wasbaar en biologisch maandverband en cups verstrekt aan jonge meiden en vrouwen. Sinds het Armoedefonds is gestart met de actie is er al veel steun gekomen van mensen en organisaties.

Het Armoedefonds gaat de komende tijd door met het uitbreiden van het aantal uitgiftepunten. Mensen kunnen de actie ondersteunen door zelf producten in te zamelen en naar het Armoedefonds op te sturen. 

Alle buurtcentra van De Schoor zijn vanaf 24 oktober een menstruatie-uitgiftepunt.

Geschreven door