Meningspeiling over museum komt er

Er komt een onafhankelijk onderzoek naar het draagvlak voor een kunstmuseum in Almere. De gemeenteraad laat dat uitvoeren met een representatieve steekproef.

Bijna de hele gemeenteraad steunde donderdagavond een motie van CDA, PVV, Denk, BIJ1 en SP waarin zo’n onderzoek werd voorgesteld.

Er worden plannen voorbereid om een museum voor immersieve kunst te openen. Dat is een kunstvorm waar je volledig instapt en in ondergedompeld wordt. De gemeenteraad moet binnenkort beslissen over de voorbereidingen. Die gaan anderhalf miljoen euro kosten. De ontwikkeling van museum M zou 13 miljoen vergen. Aansluitend is budget nodig voor de bouw en exploitatie.

Het onderzoek onder de Almeerders begint als het raadsvoorstel met een businessplan beschikbaar is. Het CDA heeft al gezegd dat de uitkomst zwaar moet meewegen in de besluitvorming over het museum. In de gemeenteraad leeft sterk de vrees dat Almere opnieuw begint aan een groot project waarvoor mogelijk onder de bevolking weinig animo bestaat. (foto: een kennismaking met het museumplan stond op de Floriade).

Geschreven door