22 Kandidaten voor burgemeesterspost

Bij de Commissaris van de Koning zijn 22 sollicitaties binnengekomen voor de vacante burgemeesterspost in Almere.

Er hebben zeventien mannen en vijf vrouwen belangstelling getoond. De CvdK, Leen Verbeek heeft donderdag bekend gemaakt dat zowel mensen met ervaring in het openbaar bestuur als in het bedrijfsleven gesolliciteerd hebben.

De post in Almere is vacant door het vertrek van Franc Weerwind, die minister werd in het huidige kabinet. Een aantal kandidaten wordt door Verbeek uitgenodigd voor een gesprek. Hij maakt ook een selectie. Die bespreekt hij met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Almere. De vertrouwenscommissie krijgt daarnaast inzicht in alle sollicitanten. Vervolgens voert de vertrouwenscommissie gesprekken met kandidaten.

De verwachting is dat de nieuwe burgemeester van Almere in maart 2023 kan worden geïnstalleerd. (archieffoto)

Geschreven door