Fietsbruggen over de Hoge Vaart en Lage Vaart per direct afgesloten

Vanwege de veiligheid zijn de fietsbruggen aan het Spoorbaanpad over de Hoge Vaart en Lage Vaart per direct afgesloten. Op dinsdag 6 december vond een inspectie plaats naar de staat van de fietsbruggen.

Deze inspectie is om te kijken of de bruggen veilig zijn voor gebruikers. Reden van de inspectie is dat de vervanging van de fietsbruggen langer op zich laat wachten en we gevaarlijke situaties willen voorkomen. Vandaag hebben wij een eerste bericht gekregen dat uit de inspectie is gebleken dat de bruggen onvoldoende veilig zijn.

Een tijdelijke omleidingsroute is in werking. Houd rekening met een extra fietstijd van ongeveer 20 minuten. We begrijpen dat dit erg vervelend is.

Op korte termijn onderzoeken we welke maatregelen getroffen kunnen worden en laten we een extra inspectie doen naar de onderliggende constructie. We gaan bekijken of we de fietsbruggen weer begaanbaar kunnen maken en welke maatregelen daarvoor nodig zijn. De politie maakt incidenteel gebruik van deze fietsbruggen, zij zijn op de hoogte van de afsluiting.

Meer informatie over de omleiding volgt, houd onze website en berichten op social media in de gaten.

[audio_player id=30391]

Geschreven door