Havas vecht in loodzwaar seizoen voor handhaving in eredivisie

De handballers van Havas uit Almere zijn bezig aan een loodzwaar seizoen in de eredivisie.

De ploeg speelt voor het vierde seizoen op dit niveau, maar zal hard moeten vechten om het lustrum te halen. Havas kon gisteravond in Sporthal Stedenwijk niet voor een stuntje zorgen, want de ploeg verloor voor eigen publiek met 27-37 van mede-koploper de Beekse Fusie Club uit Limburg.

Gevarenzone

De Almeerders staan op de zestiende plaats in de eredivisie en zijn daarmee hekkensluiter. Er degradeert dit seizoen maar één ploeg dus Havas verkeert in de gevarenzone.

Speler-trainer Theo van den Berg heeft er vertrouwen in dat zijn ploeg zich ook dit seizoen weer zal handhaven: ‘’Als we zo spelen als vanavond en vorige week (winst op EHC Den Haag red.) dan denk ik dat de punten vanzelf komen. En dan ben ik optimistisch dat we volgend jaar nog een jaar in de eredivisie mogen spelen.’’

Ook coach Sicco Timmerman houdt vertrouwen in zijn ploeg die in de eerste seizoenshelft in veertien duels vijf punten pakte.

Belangrijke wedstrijden na winterstop

De Almeerders gaan nu Kerst en oud en nieuw vieren en hervatten dan 14 januari de competitie weer. Er staat dan een pittige tweede seizoenshelft op het programma waarin handhaving moet worden veiliggesteld.

Van den Berg: ‘’We beginnen 14 januari met een uitduel tegen (directe concurrent red.) Volendam. Daar moeten we inderdaad een paar punten halen. En dan wordt het inderdaad spannend het hele seizoen lang.”

bron: Omroep Flevoland

Geschreven door