PVV vraagt GroenLinks-kopstuk om advies

PVV-fractievoorzitter Van Dijk wil Ruud Pet (foto) uitnodigen om de gemeenteraad over te halen tot het houden van een raadsenquête over de Floriade.

Bij veel partijen in de gemeenteraad bestaat weerstand tegen het onder ede horen van betrokkenen. Voormalig GroenLinks-raadslid Pet was in 2008 voorzitter van de commissie voor de enige raadsenquête tot nu toe in Almere. Hij was het die pleitte voor zo’n onderzoek naar de rol van de gemeente bij het plan voor Omniworld.

Donderdagavond opperde de PVV Pet uit te nodigen en nog tijdens de vergadering bleek die bereid zijn ervaringen te delen.

Voor Van Dijk is de raadsenquête dé vorm waarmee de raad het meest leert van de gebeurtenissen rond de Floriade. Veel fracties willen liever een minder ver gaande manier van onderzoek. Andere mogelijkheden zijn een vooronderzoek, een raadsonderzoek en een onderzoek door de eigen Rekenkamer.

Ruud Pet verliet de raad in 2013 en was destijds het langst zittende raadslid in Almere.

[audio_player id=30271]

Geschreven door