SC Buitenboys wint belangrijk duel tegen DESTO

In de tweede klasse B heeft Buitenboys op eigen veld goede zaken gedaan. Het team van trainer Mark Steur zegevierde met 2-0 en settelde zich wat vaster in het linkerrijtje.

Het was voor de trainer van belang om drie punten te behalen: “ Vandaag een belangrijke wedstrijd voor de winterstop. Bij verlies zou men in de buurt blijven van de degradatiezone en bij winst staan we er een stuk beter voor en kunnen weer wat omhoog kijken “, concludeerde de trainer die aan zijn laatste seizoen bezig is bij de club uit Almere-Buiten.

Snelle goal

Buitenboys kende tegen Desto een goede start en wist binnen vijf minuten al tot scoren te komen. Giovanni Kasanwirjo stuurde Jermairo Laurence weg en deze zette Buitenboys op voorsprong: 1-0. Buitenboys bleef de toon aangeven en kwam herhaaldelijk voor het doel van Desto maar moest wachten tot de 30e minuut eer men de voorsprong kon verdubbelen, nu was het Laurence die Kasanwirjo weg stuurde en deze kapte zijn tegenstander knap uit en haalde vernietigend uit:2-0. Nog voor de rust had het ook nog 3-0 kunnen staan maar Kasanwirjo schoot over het vijandelijke doel.

Aansluiter

De 2e helft komt Desto beter uit de kleedkamer en wist dan ook de aansluitingstreffer te scoren :2-1. Daarna krijgt Buitenboys weer de betere kansen maar verzuimde de Almeerders op het duel op slot te gooien en bleef de hoop op de gelijkmaker bij Desto bestaan.  Uiteindelijk knokte Buitenboys zich naar de overwinning en beloonde men zich voor een aardige 1e competitiehelft waar men hard voor gewerkt had.

Trots

Trainer Steur kon dan ook trots zijn op zijn team:, “Het was een heftige 1e seizoenshelft met pieken en dalen maar de groep heeft fantastisch gereageerd en twee belangrijke overwinningen binnen gehaald voor de winterstop. Ik ben trots op de jongens. We gaan met een heel goed gevoel de winterstop in en we gaan met de groep op trainingskamp naar Malaga en daarna moeten we er natuurlijk weer staan om het vervolg van de competitie weer optimaal te kunnen presteren.

foto: Een trotse Mark Steur die zijn ploeg leidde naar een uitstekend debuut in de tweede klasse.

Geschreven door