Bestuurder onder invloed aangehouden in Buiten

Afgelopen donderdagavond omstreeks 22.00 uur, kreeg de politie een melding dat er een auto tegen de gevel van een woning was gereden en vervolgens wilde wegrijden. Bij het wegrijden reed de auto eerst nog tegen een lantaarnpaal alvorens hij zich uit de voeten maakte. De klap was zo hard dat meerdere bewoners in de straat de dreun konden voelen in hun woning.

Na een korte zoekslag zagen ze het voertuig rijden op de Evenaar. De bestuurder negeerde hierbij het stopteken. Uiteindelijk stopte de bestuurder op de Tempo Doeloestraat. Hier kon de bestuurder worden aangehouden op verdenking van artikel 7 en 8 van de wegenverkeerswet. Hierin is strafbaar gesteld het verlaten van een plaats ongeval en het rijden onder invloed.

Op het politiebureau blies de verdachte zo’n hoge score dat het rijbewijs onmiddelijk is ingevorderd.

De verdachte is ingesloten voor onderzoek. De auto waarin de verdachte reed raakte zwaar beschadigd en mag pas weer na herstel op de weg rijden. De schade aan de woning is nog onbekend maar leek mee te vallen.

De verdachte zal zich op een later moment moeten verantwoorden voor een rechter.

De politie blijven er absoluut op handhaven maar u ziet wel weer dat alcohol/drugs en verkeer absoluut niet samen gaan!

Geschreven door