Hein van der Loo nieuwe burgemeester Almere

De gemeenteraad heeft Hein van der Loo voorgedragen als nieuwe burgemeester van Almere.

Tijdens een besloten vergadering van ruim drie uur heeft de raad dinsdagavond een beslissing genomen. Waarnemend burgemeester Bijleveld maakte aan het eind van die bijeenkomst de naam bekend.

Van der Loo is sinds 2019 burgemeester van Zwijndrecht. Hij is lid geweest van het CDA. Eind 2021 heeft hij zijn lidmaatschap opgezegd met als motivatie dat een burgemeester zijn ambt het beste kan vervullen als hij politiek onafhankelijk en (dus) partijloos is. Hij is 51 jaar, is getrouwd en vader van vier kinderen.

Als Van der Loo door de minister van Binnenlandse Zaken aan de koning is voorgedragen, kan hij in maart in Almere aan de slag. Hein van der Loo is de tiende burgemeester sinds de gemeentewording in 1984. In drie gevallen ging het om een waarnemer. De vacature ontstond vorig jaar januari bij het vertrek van Franc Weerwind, die minister werd.

Geschreven door