Jannie Degenhardt in memoriam

Jannie Degenhardt is niet meer. Jannie was geen vaste bezoekster van de huisarts. Als ze iets had kwam ze pas laat bij die huisarts. Zo ook deze keer. Nu omdat ze nauwelijks meer kon slikken. En toen bleek Jannie kanker te hebben in een ver gevorderd stadium. Maandag heeft Jannie haar laatste adem uitgeblazen in het bijzijn van haar geliefden.

De eerste kennismaking met Jannie vond plaats op Wisselweg 1. De betonnen kolos die net vorig jaar gesloopt is. Iedereen die het toenmalige hoofdkantoor van de Eerstelijns Voorzieningen Almere *EVA) binnen wilde komen, moest langs Jannie bij de receptie. Jannie bleek bereid om voor een sociaal raadsman hand- en spandiensten te verrichten.

Jannie heeft een paar jaar geleden van Zorggroep Almere afscheid genomen als onderdeel van het team Personeelszaken. Ze onderhield contacten en regelde stageplaatsen.

Jannie was lid van de Ondernemingsraad en wist wat ze wilde. Jannie was geen muurbloempje. Ze was een zeer gewaardeerd lid van de OR. Jannie heeft de stad Almere ook gediend als lid van de gemeenteraad. In beide rollen heeft ze haar sociale hart laten spreken. Het was Jannie die het verschrikkelijk nieuws van het verongelukken van Piet Germs en zijn kinderen meldde aan wie de oud-voorzitter van de OR gekend had.

Na het overlijden van haar echtgenoot is Guus haar maatje geworden. En ook voor haar hond was Jannie zorgzaam. Ze wilde zeker weten dat Guus een goed huis zou krijgen. Dat heeft ze op tijd geregeld.

Almere verliest met Jannie een betrokken inwoner met een sociaal hart. Dat haar geliefden er in mogen slagen om dit grote verlies te verwerken.

John van der Pauw

Geschreven door