Waterwijk vrouwen scoren er flink op los : (9 – 0)

Na een competitie-pauze van 8 weken is het vrouwenteam van Waterwijk de eerste wedstrijd van 2023 gestart met een eclatante overwinning tegen de vrouwen van ‘ t Gooi: 9-0. De winst was verdiend voor de Almeerse vrouwen.

Onder lente -achtige omstandigheden startte Waterwijk aanvankelijk wat onwennig. De nauwkeurigheid ontbrak en de aanvallen kwamen moeizaam tot stand. Toch werd al na 6 minuten de score geopend door goalgetter Jaimy Rooze. Uit een snelle omschakeling lanceerde Lisa Smit op tijd Jaimy die de verdediging te snel af was en oog in oog met de keepster het overzicht bewaarde en strak in de hoek de keeper passeerde: 1 -0 .

Na dit openingsdoelpunt werd niet meteen doorgedrukt, de tegenstander probeerde met veel inzet Waterwijk van het doel te houden wat aanvankelijk goed lukte. Na zo’n 20 minuten werden de aanvallen gevaarlijker en liet de keepster enkele goede reddingen zien. Doelpunten konden niet uitblijven en Waterwijk scoorde na een half uur spelen nog viermaal tot aan de rust. Na een pass van Elize Baartwijk omspeelde Salwa Boultam haar tegenstandster en scoorde onder de uitkomende keepster door: 2 – 0. Het derde doelpunt kwam uit een hoekschop tot stand: Lisa Haferkamp plaatse de bal op het hoofd van Lisa Smit. Deze laatste was ook betrokken bij de 4-0, met een steekbal stelde ze Jaimy Rooze in staat raak te schieten. Vlak voor rust werd het 5 – 0 , Salwa Boultam soleerde langs een drietal verdedigers en schoot beheerst in de verre hoek.

Wissels.

Na de rust paste Waterwijk een aantal wissels toe, het team bleef de bal goed rondspelen en opnieuw kwamen er kansen. In de 55e minuut zette Geneva Nesio goed door en haar voorzet vanaf de achterlijk kon eenvoudig worden binnengetikt door de meegekomen Lisa Haferkamp. Tien minuten later was het opnieuw raak, de vrijstaande Geneva werd aangespeeld en scoorde laag in de hoek 7-0. Kort daarna wist ze nogmaals te scoren, een fraaie lob over de keepster betekende de 8-0. Even leek het erop dat Waterwijk niet de nul ging houden toen de uitgelopen keepster Kathleen buiten het strafschopgebied werd omspeeld. Met een allerlaatste krachtsinspanning wist Nouk Weultjes met een sliding de al juichende speelster van t Gooi het scoren te beletten en zo de clean sheet voor Waterwijk te behouden. Het slotakkoord was weer voor Waterwijk, Joy Ugwa begon aan een lange rush en schudde 3 verdedigster af waarna ze koel binnenschoot en de eindstand op 9 – 0 bepaalde.

Komende wedstrijd gaat Waterwijk op bezoek bij DVVA.