Almeerse Rachida Moreira Figueiredo nummer 3 op D66-lijst Provinciale Staten


Afgelopen vrijdag heeft het centraal stembureau van Flevoland de kandidatenlijsten voor de Provinciale Staten vastgesteld. Rachida Moreira Figueiredo uit Almere staat op nummer 3 van de D66-lijst.

Het is niet de eerste keer dat zij op een kieslijst namens de partij staat. Moreira Figueiredo zat van 2018 tot 2022 in de gemeenteraad van Almere. Nu wil de 52-jarige Almeerse inwoners in de provincie vertegenwoordigen. Moreira Figueiredo: “Als raadslid heb ik gemerkt hoe de besluiten van de provincie van invloed zijn op inwoners. Als kandidaat-Statenlid wil ik die kans benutten een groene en duurzame toekomst achter te laten voor de volgende generaties.”

Lijsttrekker Tiko Smetsers reageert enthousiast op de kandidatuur van Moreira Figueiredo.“De provincie heeft een grote behoefte aan ervaren volksvertegenwoordigers zoals Rachida.
Daarnaast kan Rachida met haar almeerse achtergrond de grootstedelijke problemen daar vanuit de provincie helpen aanpakken. Ik kijk uit naar een mooi verkiezingsresultaat zodat
Rachida Moreira Figueiredo die plannen in de Staten kan waarmaken.”

Verder staan nog de volgende kandidaten uit Almere op de D66-lijst: Rob van der Tweel (plek 6), Noortje Visser (plek 9), Trevor Holtkamp (plek 14), Ineke van Haarlem (plek 18) en
Bas van Klompenburg (plek 22). De Provinciale Statenverkiezingen vinden plaats op 15 maart 2023. Momenteel is D66 met 2 zetels vertegenwoordigd in de Provinciale Staten van Flevoland.

Geschreven door