Almere gaat toch over op JA/JA-sticker

Wie ongeadresseerd drukwerk wil blijven ontvangen moet dat binnenkort expliciet aangeven met een JA/JA-sticker op de brievenbus. Wie geen sticker plakt ontvangt uitsluitend de lokale huis-aan-huiskrant Almere DEZE WEEK.

Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond verrassend besloten. Het leek er vorige week nog op dat een groot deel van de gemeenteraad de huidige situatie wilde behouden, maar met de belofte dat iedere Almeerder een brief krijgt toegestuurd met de mogelijke stickers als bijlage, ging toch een meerderheid van de raad akkoord.

Reclamefolders

Op dit moment kunnen de ingesealde reclamefolders alleen worden geweerd als er een  NEE/NEE of NEE/JA-sticker op de brievenbus is geplakt. Met een NEE/JA-sticker blijft wel de gratis huis-aan-huiskrant bezorgd worden. Binnenkort moeten Almeerders met een JA/JA-sticker dus expliciet aangeven dat ze reclamefolders willen ontvangen. De gemeenteraad gaat daartoe over omdat het tot minder papierverspilling leidt en het milieuvriendelijker is. Wie geen sticker plakt zal ook geen folders meer ontvangen, maar wel de Almere DEZE WEEK. Wie niets wil ontvangen kan de huidige NEE/NEE-sticker behouden.

De verschillende stickers. Wilt u geen drukwerk ontvangen maar wel het weekblad Almere DEZE WEEK dan hoeft u helemaal niets te doen. U krijgt dan gewoon het blad bij u in de bus.

combinATIE STICKER

Geschreven door