Gemeente en bewoners Poort lijnrecht tegenover elkaar

Gisteravond was in het Topsportcentrum de meeting met de bewoners van Poort en de gemeente over de vestiging van Domus. Een eerdere afspraak was door de gemeente met spoed geannuleerd vanwege de te verwachten drukte.

Reden van de problematiek is dat de gemeente een opvang locatie van het Leger des Heils voor verslaafden wil vestigen in dat stadsdeel. Wethouder de Jonge kon geen goed doen. De bewoners betichtten haar ervan bewust de burgers buiten de inspraakronde te houden. Waar is de gemeente mee bezig was het sentiment. “Drukken ons dit door onze strot. De mensen die daar komen wonen zijn zwaar verslaafd en mogen gewoon blijven gebruiken”. De bewoners zijn bang dat het dealers aantrekt.

Ook een van de bezwaren van de groep was dat de gemeente dit volgens hen risicovolle project naast een middelbare school wil plaatsen, binnen een woonwijk. Bij de consultatieronde bij onder andere de politie bleek dat die ook bezwaren had tegen deze locatie. Algemeen is bekend dat er geen politiebureau is in Poort en dat die moet komen vanaf Stad West. Ook de toezegging dat er meer controle aanwezig zou zijn er er camera’s zouden komen zorgen niet dat de bewoners hun standpunten aanpassen. “Geen opvang voor verslaafden, reguliere opvang is geen probleem.”

De gemeente wil de overlast die er in het centrum is verdelen over de hele stad. Een goede uitgangspositie, maar dan wel op een veilige manier en in overleg met de bewoners, vinden zij.

Wethouder de Jonge werd regelmatig overstemd door de aanwezige bewoners. Zij stelde dat het veilig is en dat overal rekening mee is gehouden als ook dat men doorgaat met de procedures.

De boze bewoners willen de komst van Domus niet afwachten. Er is een stichting opgericht en zal er zeker tot de laatste mogelijkheid verzet komen.

Uit veiligheidsoverwegingen is de wethouder onder beveiliging weggebracht naar een aparte ruimte in het Topsportcentrum.

Geschreven door