Meke Smeulders nieuwe fractievoorzitter D66

Vandaag is bekend geworden dat Martine van Bemmel afscheid neemt als fractievoorzitter van D66 in de raad. Ze wordt opgevolgd door Meke Smeulders.

Heel onverwacht kwam deze mededeling binnen bij de redactie binnen, ze blijft wel aan als raadslid. Vorige week heeft ook de fractievoorzitter van de VVD Collete Holter aangegeven dat ze vanaf komende donderdag afscheid neemt van de raad, zij trekt zich geheel terug uit de actieve politiek.

Beide geven aan dat door werkzaamheden er steeds mindertijd beschikbaar is om het werk goed te doen. Een raadsfunctie kost je toch snel 20 uur per week, en als je fractievoorzitter bent dan kan dat wel oplopen tot 30 uur.

Afgelopen vrijdag was Collete aanwezig bij de 100 ste aflevering van Politiek Circus. binnenkort plaatsen we haar afscheidsinterview.

Er zal dus geen persoons wissel plaats vinden bij D66. Bij de VVD is dat nog niet bekend gemaakt, maar Robert Mienstra van Almere DEZE WEEK gaf aan dat hij ervan uitging dat Lesley van Hilten de vrijgekomen plaats zal innemen.

Geschreven door