Bewoners participatie rond de nieuwbouw Vrijmark (ingezonden)

Gisteravond is er op uitnodiging van Bun Holdings een participatie avond geweest over de nieuwbouw op de Vrijmark in Haven.

Op deze plek is een nieuw woongebouw gepland met 5 hoge appartement etages ipv waar de Bun supermarkt was gevestigd. Deze avond was georganiseerd op verzoek van de Gemeenteraad Almere omdat in coronatijd beide organisaties niets van zich hebben laten horen. De plannen lopen al een tijd.

Ik ben bij twee avonden geweest georganiseerd door #Bunholdings een brief en later een carrousel avond in het Stadhuis waar ingesproken kon worden. .

Gisteravond was het een rumoerige avond . De VVD Almere en Leefbaar Almere waren aanwezig . Het gaat om 32 woningen met een huur van €950,– en deze zijn eerst te huren door Havenaren. De bewoners van de appartementen aan de overkant van de busbaan klagen over de hoogte van het nieuwe appartement. De platanen de bomen is een uitgebreid onderzoek naar geweest en deze kunnen niet verplant worden .

Een van de raadsleden melden dat men in kan spreken als dit weer te in de raad besproken wordt. Eigenlijk ben ik een beetje klaar mee met al dat gedoe. Participatie ben ik voor maar wanneer stopt dit. Haven heeft woningen nodig voor de starters die in Haven willen blijven. Laat dit mooie appartement komen met dit mooie groene dak.

Ingezonden door Tineke Ras,

Geschreven door