We hebben hem binnen: Plus supermarkt Duin de mooiste van Nederland

De Plus-supermarkt in de Duinhal aan de Zeeduinweg in Poort is uitgeroepen tot de Mooiste Supermarkt van Nederland 2022. 

De vakjury is onder de indruk van de zeer onderscheidende supermarktontwikkeling, die volledig in harmonie is met de omgeving. “Met veel visie en overtuigingskracht heeft Plus-ondernemer Ed Slooten hier een uniek concept neergezet dat het begrip ‘supermarkt’ ver overstijgt”, aldus het juryrapport. “De Duinhal is echt een plek voor de buurt geworden, met naast de supermarkt aantrekkelijke voorzieningen zoals een restaurant, afhaalservice voor verse maaltijden, een kookstudio en een buitenschoolse opvang. De binnenkomst is spectaculair en uitnodigend. In één oogopslag presenteert zich in de volle breedte het mooie pallet van deze winkel. Alles is goed doordacht in opzet, sfeer en materialisatie.”

Het exterieur van de supermarkt is volgens de jury spectaculair verwerkt in de bijzondere architectuur van de Duinhal, met een glooiend vegetatiedak van diverse soorten duingras. “Het gebouw, de supermarkt en de parkeergarage lijken naadloos over te lopen in het omringende duinlandschap”, aldus het juryrapport. “De hoge glazen gevelpuien geven veel daglicht en transparantie, waardoor in- en exterieur visueel in elkaar lijken over te lopen. Dit effect werkt verbindend en versterkt de toegankelijkheid van de supermarkt.” 

De verkiezing van de Mooiste Supermarkt van Nederland is een initiatief van Supermarkt & Ruimte en Food Personality. De prijs werd uitgereikt tijdens het jaarlijkse Supermarktvastgoedcongres afgelopen weekend.

Foto Aangeleverd.

Geschreven door