FC Almere speelt nuttige oefenwedstrijd tegen amateurs van Ajax

Op sportpark De Toekomst speelde FC Almere een zeer nuttige oefenwedstrijd tegen de amateurs van Ajax, waar de trainers iedereen aan het werk konden zien en mogelijk voor de competitie hun voordeel mee konden doen.

Vanaf het eerste fluitsignaal twee ploegen die graag wilde voetballen.Ajax een ploeg met goed positiespel veel lopende mensen had Almere even moeite mee en kwamen door twee foutjes al snel met 2-0 achter,dat gebeurde binnen een kwartier. FC Almere moest al snel wisselen omdat Shirwan Hessen geblesseerd raakte en met een omzetting pakte dat niet slecht uit en kwam Almere beter in de wedstrijd. In deze fase had Almere misschien wel recht op een strafschop maar dat gebeurde niet. 

Meer vat op de wedstrijd.

De tweede helft weer kreeg Almere meer grip op het duel en kwamen er ook mogelijkheden en kwam men ook tot scoren. Nu kreeg Almere wel een strafschop en was het Tarik Moumen die hieruit scoorde:2-1. De druk bleef op het Ajax doel en binnen tien minuten maakte de Almeerse ploeg door Sherwan Moustafa de 2-2. Verder kwam Almere niet maar Ajax scoorde hierna toch nog wel makkelijk vier goals doordat Almere ook diverse wissels toepaste liep het niet meer zoals in het begin van de tweede helft. De vermoeidheid deed daar ook geen goed aan,  maar er kwamen later toch nog wel wat aardige momenten voor de gasten maar gescoord werd er niet meer.

Leermomenten.

Trainer Sandor Augustijn van FC Almere vond het ondanks het verlies een nuttige oefenwedstrijd en diverse stagespelers kregen ook speelminuten en waren dit voor hen ook leer minuten: aldus Augustijn die a.s. zaterdag op eigen veld de competitie hervat met zijn ploeg met als tegenstander sv Zeist.

Geschreven door