Van der Loo: ‘Wat ons bindt is vernieuwing’

“Almere is een pionier voor het leven. Ambitieus en nooit af. Maar is de stad fit genoeg voor groei? Hoe is de staat van de stad, fysiek, sociaal en mentaal?”

Onder meer dat zei de nieuwe burgemeester woensdagavond tijdens de bijzondere vergadering waarin hij de ambtsketen kreeg omgehangen.

Van der Loo: “Wat ons bindt is de ambitie van een stad die groeit, duurzaam, gezond, evenwichtig, in samenhang met zichzelf en haar omgeving. Een stad in ontwikkeling die zich bewust is van haar groeistuipen.”

“En wat ons bindt is vernieuwing. Almere ‘state of the art’ houden. En wat ons hopelijk ook bindt, is realisme. Want anders dan op de tekentafel van Almere kent de échte wereld allerlei kwetsbaarheden, valkuilen, bedreigingen: woningnood, onbetaalbare zorg, te weinig nieuwe arbeidsplaatsen, achterblijvende voorzieningen, ongelijke kansen, dreigende armoede, klimaatverandering, een groeiende stroom vluchtelingen en oorlog dichtbij. Dames en heren, er is werk aan de winkel.”

In zijn speech prees Van der Loo de procedure voor zijn selectie, waaraan 2029 Almeerders een bijdrage hebben geleverd. “Het is een uitdaging, iets om de tanden in te zetten en samen aan de bak te gaan. Ik heb er zin in.”

Geschreven door