Woonzorgcentrum Poortzicht ontvangt eerste bewoners

Op maandag 27 februari zijn de eerste bewoners in het nieuwe woonzorgcentrum Poortzicht gearriveerd. De medewerkers stonden klaar om hen welkom te heten en te begeleiden bij hun intrek.

Woonzorgcentrum Poortzicht is een nieuwe locatie van Zorggroep Almere en biedt een thuis aan 35 mensen met dementie. Iedere etage heeft een ruim balkon waar de bewoners fijn kunnen zitten. Daarnaast komt op de begane grond een grote gezellige buurtkamer waar buurtbewoners, familie en de bewoners van Poortzicht gebruik van kunnen maken.

In Poortzicht hebben de bewoners veel bewegingsruimte, uiteraard afgestemd op de behoefte en mogelijkheden van de individuele bewoner. Het doel daarbij is om de bewoners zoveel mogelijk te laten leven zoals zij/hij dat thuis gewend was. Door de inzet van zogenaamde leefcirkels op maat kunnen we bewoners in maximale vrijheid laten wonen. Als de gezondheidssituatie het toelaat, kan de bewoner ongehinderd naar buiten.

Meer informatie over wonen in of werken bij Poortzicht is te vinden op zorggroep-almere.nl/poortzicht.

Geschreven door