Een avond van contrasten met ‘pianist and communicator’ Derek Wang

De Amerikaanse pianist Derek Wang blonk uit op het Liszt Festival 2022, waar hij de tweede prijs won. Op zaterdag 6 mei komt deze publieksfavoriet naar Goede Rede. Op het programma staan werken van Haydn, Brahms, Chopin en natuurlijk Liszt.

Derek Wang presenteert zich als ‘pianist and communicator’. En dat is precies waar hij ook om wordt geprezen. Want hij is niet alleen een virtuoos pianist, hij heeft ook de gave het publiek mee te nemen in zijn enthousiaste uitleg over de muziek die hij ten gehore brengt.

Derek Wang groeide op in de buurt van Boston. Zijn muziekopleiding volgde hij aan de beroemde Juilliard School of Music in New York. In 2021 won hij de International Liszt Competition. Het jaar erna werd hij tweede op het Liszt Festival in Utrecht. Daarmee mag hij drie jaar lang op tournee.

A Capriccio!

In Goede Rede speelt Derek Wang een programma met contrasten. Van levendig (capriccio) tot serieus. Hoe dat precies zit? Dat legt hij deze avond zelf graag met veel plezier uit.

Reserveren kan via www.goederedeconcerten.nl of door te bellen naar 06-80140467.

Geschreven door