Kleur in Cultuur een voorstelling “de Zorgfabriek”

Kleur in Cultuur presenteert, in samenwerking met kinderopbouwwerkers van de Schoor, met trots de locatievoorstelling “De Zorgfabriek”. Een interactieve voorstelling waarbij Almeerse kinderen het publiek meenemen naar een bijzondere fabriek waar het even niet allemaal op rolletjes loopt.

De voorstelling is het resultaat van workshopreeksen waarbij kinderen uit heel Almere vanuit verschillende kunstvormen hebben toegewerkt naar de uiteindelijke voorstelling. Onder regie van Sherazade Fritze zijn de resultaten samengevoegd tot een vertederende, grappige en leerzame voorstelling die een klein kijkje geeft in de wereld van zorg en kinderen.

In Nederland zijn ongeveer 2 miljoen mantelzorgers. Meer dan 15 procent van de Nederlanders zorgt intensief en langdurig voor een zieke ouder, een hulpbehoevend kind, een dementerende partner of een bekende die niet meer voor zichzelf kan zorgen. En maar liefst 1 op de 5 kinderen groeit op met een zorgsituatie binnen een gezin. Jonge mantelzorgers zijn kinderen en jongeren tot en met 24 jaar die opgroeien met een gezinslid dat chronisch ziek of gehandicapt is of een psychische aandoening heeft.

De Zorgfabriek is een samenwerking tussen Kleur in Cultuur, de Schoor, Avanti en VMCA en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Almere en het Fonds voor Cultuurparticipatie. Het belooft een unieke ervaring te worden voor jong en oud.

De voorstelling zal starten bij voormalig PIT, Schipperplein 4, Almere Stad en is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. De voorstellingen zijn op 22 en 23 april, drie keer per dag.

Kaarten kunt u bestellen via www.kleurincultuur.com

Geschreven door