SC Buitenboys in de zorgen na nederlaag tegen Geinoord.

Nadat Buitenboys vorig seizoen kampioen werd in de derde klasse begon men dit seizoen voortvarend in de tweede klasse. Er werden aardig wat wedstrijden gewonnen maar nu zit de klad er behoorlijk in en was ook deze middag geen zege weggelegd voor de Almeerders.

Snelle achterstand.

In de uitwedstrijd tegen Geinoord ging het ook weer niet op rolletjes en keek men binnen 20 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. De ploeg van Mark Steur besefte kennelijk niet hoe belangrijk deze wedstrijd wel was om niet verder af te zakken naar de degradatieplekken. Na de 2-0 herpakte de Almeerders zich wel gedeeltelijk en zette meer druk op de tegenstander en met succes, Giovanni Kasanwirjo wist dan ook op dat moment de verdiende “aansluiter “ te scoren:2-1. Deze stand was ook de ruststand.

Veerkrachtig Buitenboys.

Na de rust een veel dominanter Buitenboys dat Geinoord ver terug wist te drukken en kwamen er ook wat mogelijkheden maar de stugge verdediging van de thuisclub hield stand totdat Collins John zoń tien minuten voor tijd de gelijkmaker wist te scoren en was er weer van alles mogelijk. De strijd ging op en neer maar twee minuten voor tijd sloeg toch het noodlot voor Buitenboys weer toe. Een toegekende vrije schop voor Geinoord net buiten het zestienmetergebied wordt ingebracht en kon Buitenboys het duel niet winnen en scoorde de thuisclub alsnog de winnende treffer:3-2. In de slotminuten probeerde de Almeerders het nog wel maar het bleef bij deze stand.

Buitenboys staat nu op een degradatieplaats en zal snel punten moeten pakken wil men zich kunnen handhaven.

Komend weekend is men vrij en een week later wacht de derby tegen stadgenoot Waterwijk.

Geschreven door