Almere was kandidaat voor standbeeld Michael Jackson

Almere is serieus in beeld geweest als locatie voor een tien meter hoog standbeeld van Michael Jackson. Het zou geplaatst worden op het naar de King of Pop vernoemde plein in Muziekwijk.

Het plastic beeld stond jarenlang in Best op het terrein van McDonalds. Peter van Gelder, eigenaar van die zaak kocht het beeld in 1996 tijdens een liefdadigheidsgala voor 33-duizend gulden en liet het op zijn parkeerterrein plaatsen.

Later drong McDonalds Nederland aan op het weghalen van het beeld, nadat de zanger in opspraak raakte door beweerd seksueel misbruik van kinderen.

Daarop heeft de eigenaar met Almeerse politici gesproken over een verhuizing. “We zijn daar ook geweest. Met een aantal raadsleden hebben we een mooie plek bezocht”, zegt Van Gelder. Zo werd volgens hem onder andere gedacht aan het Michael Jacksonplein. Dat plein is het parkeerterrein bij Station Muziekwijk.

Door de besmette reputatie van Jackson, ging de verhuizing niet door. Het beeld ligt nu in een loods in Brabant opgeslagen.

Geschreven door