Bekercompetitie bij tafeltennisclub Almere United 

De wedstrijden worden gespeeld in onze trainingsaccommodatie op  de Marathonlaan bij de Aventurijn. De bekercompetitie is anders dan de reguliere competitie. Deze competitie is bedoeld om het grote gat tussen de voorjaars- en najaarscompetitie op te vullen. Het begint in poules met een halve competitie en daarna gaat het verder in knock-out. De teams bestaan uit 4 spelers die op 2 tafels tegen elkaar spelen. De telling is old school dus tot de 21 en best of 3. Het verschil met de reguliere competitie dat letterlijk alle niveaus in een team kunnen, het maakt niet uit welk niveau je speelt.

Om het eerlijker en ook spannend te maken wordt er met voorgift gespeeld. Dit werkt als volgt. Je neemt de rating van de spelers die tegen elkaar moeten spelen, daar komt een verschil uit en via een rekenschema komt daar een voorsprong uit. Die voorsprong is de beginstand.

Twee dubbels

Alle 4 de spelers spelen tegen elkaar en er worden twee dubbels gespeeld. Dit zijn in totaal 18 wedstrijden. Elke gewonnen wedstrijd is een punt voor de stand in de poule. De 27e Mei spelen wij de laatste wedstrijd van de poule, thuis tegen Hilversum. In dit team speelde onder andere Arnoud Meijer. Arnoud gaat in het najaar eredivisie spelen, wat hij al vaker heeft gedaan. Arnoud staat bekend als de beste verdediger die wij in Nederland hebben. Waar wij erg trots op zijn is dat Arnoud sinds begin dit jaar onze hoofdtrainer van zowel jeugd als senioren is. Dit team bestaat uit zeer hoog spelende spelers. Waarschijnlijk komen ze met de volgende 4 spelers, Michiel Vloemans, Melle Scholten, Jeroen Lugtenburg en Arnoud Meijer.

Deze wedstrijd is een mooie gelegenheid om het tafeltennis in Almere en Almere United te promoten.

Geschreven door