Debatreeks Almere 2050 gaat verder met debat over bestaanszekerheid

Inwoners praten mee over de omgevingsvisie

Almere is een stad met veel potentie die nog altijd snel groeit. We willen dat Almere ook in de toekomst een stad is waar we op een fijne en gezonde manier met elkaar kunnen leven, wonen en werken. Hiervoor moeten er plannen worden gemaakt. We moeten keuzes maken, ook voor de lange termijn.

Onze leefomgeving is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en ontspannen. Het gaat om de wijken en buurten, maar ook om winkels, voorzieningen en parken. De stad moet gezamenlijk bepalen hoe we groeien, wat we verbeteren, maar ook wat we willen behouden of beschermen.

Meepraten over omgevingsvisie: bestaanszekerheid 

We vragen onze inwoners, ondernemers en andere partners om mee te praten. Dat kan in debatten die we het komend jaar samen met Avanti in Casa Casla organiseren, maar dat kan ook digitaal; op stadsgesprekken.almere.nl. De opbrengst van al die gesprekken en reacties betrekken we bij het opstellen van de Omgevingsvisie Almere 2050. De debatreeks in Casa Casla gaat op dinsdag 30 mei verder met een debat over bestaanszekerheid. Bestaanszekerheid betekent dat je zekerheid hebt over de basisbehoeftes van het leven, zoals voldoende inkomen, een dak boven je hoofd, en boodschappen in je koelkast. Maar ook je gezondheid, je mentale welzijn en sociale verbondenheid zijn onderdeel van je basisbehoeftes. Je kunt je aanmelden op de website van Avanti

Geschreven door