Wethouder Luijendijk zet containeradoptanten Paladijn in het zonnetje

De bewoners van wooninitiatief Paladijn zijn containeradoptant. Samen zorgen ze ervoor dat de plek rondom de ondergrondse afvalcontainer in hun buurt netjes blijft. Om hen daarvoor te bedanken, heeft wethouder Jesse Luijendijk hen op 24 mei een bezoek gebracht.

Paladijn is een wooninitiatief in Almere Buiten dat plaats biedt aan 25 (jong)volwassenen met een verstandelijke beperking. Ze zijn niet alleen containeradoptant, maar gaan daarnaast ook elke woensdag met afvalprikkers de buurt door. Zo halen ze heel wat zakken zwerfvuil op. Ze vinden het leuk om de omgeving schoon te houden en hun buurtgenoten zijn heel blij met het goede werk dat ze doen.

Containeradoptanten

Adoptanten van ondergrondse containerplekken helpen mee bij het schoonhouden van hun buurt. Ze zorgen ervoor dat de containerplek er netjes uitziet, bijvoorbeeld door afval dat naast de container is geplaatst erin te doen. Maar ook door om de containers heen te vegen en een melding te maken als een container vol is of niet werkt. Het adopteren van een containerplek levert meer op dan alleen een schone buurt. Het is ook een leuke manier om even bij te kletsen met de buren. Of om actief te zijn buiten.

De gemeente Almere werft sinds 2023 adoptanten. Er zijn inmiddels 12 geadopteerde containerplekken in Almere. Wie ook containeradoptant wil worden, kan zich aanmelden via almere.nl/schoon of door te bellen met telefoonnummer 14 036. Een containerplek kan je alleen of gezamenlijk met bewoners, ondernemer(s) of als instantie adopteren.  

Geschreven door