Integrale controle bij transportbedrijven in Almere

Op dinsdag 6 juni vond er in Almere een integrale controle plaats bij acht transportbedrijven. Tijdens de controle waren naast de politie diverse ketenpartners aanwezig: Douane, Belastingdienst, RIEC, Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) en het Platvorm Veilig Ondernemen (PVO). De controles bij de bedrijven zijn rustig en goed verlopen. In één transportbedrijf werd geslapen.

Dat is een overtreding van het bestemmingsplan, die bestuursrechtelijk wordt opgepakt. Naast zichtbare misstanden leverde de controle ook aanknopingspunten op voor verder onderzoek door politie en OM. 
 
De controle was onderdeel van een actieweek voor de transportbranche (5 t/m 9 juni), georganiseerd door RIEC Midden-Nederland en TFOC. Het programma ‘Transport Facilitated Organized Crime’ (TFOC) van de Landelijke Eenheid van de politie wil de logistieke sector weerbaar maken tegen criminele inmenging. Tijdens deze week bezoeken gemeenten, politie en diverse andere partners als onderdeel van de TFOC-aanpak acht verschillende locaties in Midden-Nederland, en op 6 juni was Almere aan de beurt.

Weerbaar maken

Nederland is een transportknooppunt voor de hele wereld. Niet alleen voor legale, maar ook voor illegale goederen, zoals drugs en wapens. Burgemeester Hein van der Loo: “Als één overheid bestrijden en voorkomen we georganiseerde criminaliteit. In dit geval samen met de transportbranche. We maken Almeerse ondernemers, chauffeurs en andere belangrijke spelers weerbaar tegen criminele inmenging. Iedereen in deze stad moet veilig kunnen wonen én werken. Daar maak ik mij sterk voor. Deze controle helpt daarbij.” 

Geschreven door