Johnny Glitter trots op zijn eigen kinderboek over bewegen.

De in Almere wonende Johnny Glitter, de enige echte, was onderdeel van Nationale Beweeg Dag op 30 mei. Meer dan 20.200 kinderen dansten vol enthousiasme en zongen mee op zijn bekende hits! Voor Johnny Glitter was het een extra speciaal moment toen hij zijn boek “Bewegen” overhandigd kreeg van Fenna Ramos, bekend van NPO Zappelin.

Hij hoopt dat het boek een extra stimulans gaat geven voor de kinderen om veel te gaan bewegen. Het is fantastisch dat de BLOS Groep, partner van de Nationale Beweeg Dag, ervoor heeft gezorgd dat het boek op meer dan 300 BLOS vestigingen komt te liggen.

Samen met Endroe van Beek van CommunicatieRS uit Nijkerk hebben ze de Nationale Beweeg Dag verder uitgewerkt met BLOS Groep (BLOS kinderopvang, Zein Childcare, BijdeHandjes en Zonnekinderen) tot een spectaculaire en onvergetelijke dag! Johnny Glitter was blij dat hij podium mocht delen met Olympisch medaillewinnares Kimberley Bos, Fenna Ramos, bekend van NPO Zappelinen dat zo veel kinderen gingen mee bewegen.

Het boek “Bewegen” is verkrijgbaar via verschillende websites, waaronder Johnny Glitter’s eigen site  www.johnnyglitter.nl  en www.nationalebweegdag.nl.  Daarnaast worden er de komende weken gesprekken gevoerd met een aantal winkels en winkelketens om het boek ook daar beschikbaar te maken. Maar er is meer! Er wordt al nagedacht over een vervolg op het boek, waar momenteel aan wordt gewerkt. Bovendien wordt er al uitgekeken naar de Nationale Beweeg Dag 2024!

Het boek “Bewegen” is niet zomaar een boek, er zitten ook nog twee puzzelopdrachten in. Daarnaast zorgt Don de Manager met zijn gekke fratsen voor veel plezier bij kinderen, waardoor het boek niet alleen educatief is, maar ook een leuk voorleesboek voor kleine kinderen vlak voor het slapengaan of voor kinderen die net beginnen met lezen. Johnny Glitter is behoorlijk Dyslectisch maar dat heeft hem niet weerhouden een boek te schrijven. In het boek zijn er veel illustraties en is er een speciaal lettertype gebruikt voor kinderen met dyslexie. Wat het boek extra bijzonder maakt is dat je het boek leest door het naar boven open te klappen. Zo kunnen de kinderen gemakkelijker naar de illustraties kijken tijdens het voorlezen. ​​Maar dat is niet alles! Het boekje is ook verfilmd en je kunt de film bekijken op de website van Johnny Glitter. Neem snel een kijkje en laat je betoveren door het avontuurlijke verhaal van Johnny Glitter en Don de Manager!

Geschreven door