Almeerse initiatief lanceert eerste transgenderpodium van Nederland

Tijdens Pride Amsterdam staat Paradiso op 1 augustus in het teken van een baanbrekend evenement: het allereerste transgenderpodium van Nederland. Een Almeers initiatief.

Deze avond biedt een podium aan getalenteerde transgender mensen uit alle hoeken van het land. Van zang tot klassieke muziek, van spoken word tot rap. Daarnaast is er een gastoptreden van Sem Jansen, bekend van de theatervoorstelling ‘Who the f*ck is Britt’. De avond wordt afgesloten met een spetterende DJ-set van DJ DVVINA.

Nieuwe Stem

Barbara van Olffen uit Almere is logopediste en medeorganisator van deze avond. Zij vertelt: “Wij begeleiden transgendermensen in hun transitie naar een nieuwe stem die past bij hun identiteit. Voor velen is het een spannende stap om die nieuwe stem te gebruiken op een podium. Op deze avond wordt aan iedereen alle ruimte geboden, zonder oordeel, om hun vaak nieuwe stem te gebruiken.”

Het evenement dient als een podium voor transmensen om gezien, gehoord en verbonden te worden. Verwacht een evenement dat niet alleen leuk en gezellig is, maar ook ontroerend, creatief en inspirerend.

Voor iedereen

Kom op 1 augustus naar Paradiso en laat je meeslepen door de kracht, diversiteit en talenten van de transgendergemeenschap. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot middernacht. Iedereen is welkom om te komen kijken en vooral te luisteren. De presentatoren van de avond zijn Claire Slingerland en Barbara van Olffen.

De avond wordt georganiseerd door Logopedie Flevoland in samenwerking met Rik Limonard, zangcoach en artiest. Rik verleent ook de muzikale ondersteuning.

Kaarten kunnen besteld worden via de website van Paradiso Amsterdam (5 euro onkostenvergoeding): https://tickets.paradiso.nl/1048db88769b4ca3a694407e9b13b03d

Beeld: Rik Limonard

Geschreven door