Kunstwerk Street Art Frankey op Esplanade

Almere Centrum is een bijzonder kunstwerk rijker: Street Art Frankey heeft de liftschacht aan de Esplanade een facelift gegeven. Het eindresultaat is een boeitoren met daarop een eigenwijze papegaaiduiker. Het is het eerste kunstwerk van de Amsterdamse street artist in de openbare ruimte van Almere.

Eerder was werk van Street Art Frankey te zien in Kunstlinie. Dit project bracht de samenwerking op gang tussen Street Art Frankey, Kunstlinie en de Gemeente Almere om het liftgebouw op de Esplanade aan te pakken.

Kunstroute Zeegroene Loper

Het kunstwerk is onderdeel van ‘De Zeegroene Loper’. De kunstroute in Almere Centrum start bij het station en loopt tot aan (en op) het Weerwater. Alle kunstwerken van de Zeegroene Loper verwijzen naar de unieke geschiedenis van Almere; de stad ontstaan op de bodem van de zee. Projecten die deel uitmaken van ‘De Zeegroene Loper’ zijn: de lichtkunstwerken bij station Almere Centrum, kunstwerken Utopia op het voormalige Floriadeterrein, De Zeebank in stadspark Stadhuispromenade, de vloerschildering bij de Corridor en het Dobberend Bos op het Weerwater bij het Flevoziekenhuis.

Foto Richard Terborg (aangeleverd)

Geschreven door