Plasticfabriek verlaat Almere al na twee jaar

Amper twee jaar na de start vertrekt de recyclefabriek van plastic uit Almere. Het bedrijf, dat nu op De Vaart gevestigd is, verhuist naar Arnhem.

Deze zomer nog vindt de fabricage van producten voor de weg-, water- en huizenbouw plaats in de nieuwe Groene Plastic Fabriek. Die werd in het voorjaar van 2021 in Almere opgezet. De fabriek verwerkte al het plastic afval dat in Almere werd ingezameld.

Het Arnhemse bedrijf Save Plastics heeft met Europese subsidie de Fabriek in Almere opgezet. Na twee jaar proefdraaien is het concept bewezen en is besloten deze vestiging naar Arnhem te halen. Het is de bedoeling om binnen enkele jaren in binnen- en buitenland meer recyclefabrieken op te zetten. Het doel is lokaal en circulair plasticafvalstromen te gaan verwerken.

Save Plastics begon in de jaren ‘80 met het recyclen van landbouwfolie. Het bedrijf maakt onder andere paaltjes langs de weg, bruggen, lantaarnpalen, banken, picknicksets, steigers, beschoeiingen en kantoorgevels. Deze producten gaan zo’n vijftig jaar mee en kunnen nog tien keer worden gerecycled.

Geschreven door