Werkzaamheden overkapping busstation begonnen

Woensdag 19 juli is het eerste deel van de nieuwe overkapping van busstation ‘t Oor geplaatst.

Het busstation wordt voorzien van een robuuste overkapping met een ruime wachtruimte voor reizigers om droog en uit de wind op de bus te kunnen wachten. Het plaatsen van de eerste delen van de staalconstructie van de overkapping was een bijzonder moment. De grote stalen spanten werden aangevoerd met een bijzonder transport, vanwege de grootte van de delen, die al in de fabriek waren voorbereid en gelast.

Met behulp van 2 hijskranen is de stalen constructie aan de fundering gemonteerd. De komende weken zal de rest van de overkapping langzaam vorm krijgen, als er meer delen worden geplaatst. Naar verwachting is het overkapte busstation in oktober weer voor iedereen toegankelijk.

Geschreven door